Op deze foto kun je zien dat de liefde voor pups en honden er al vroeg was bij Brigitte, want de kennismaking met het eerste nestje was er al op de leeftijd van twee jaar.


Welkom op onze website!
Wij zijn Bernard en Brigitte  van Teeffelen en hebben een grote passie voor honden en paarden. 
Wat onze honden betreft, begon het verhaal met onze Penta. Toen we puppies wilden en dat aan de dierenarts vroegen, vond hij dat ze met haar bijna 5 jaren daar een beetje te oud voor was. Aangezien wij ook helemaal weg waren van de labradors besloten we op zoek te gaan naar een mooie zwarte labrador. 
Helaas was de keus moeilijk toen we ook blonde en bruine zagen. De oplossing was om ze dan maar alledrie te kopen! En dat was het begin van het "lab-virus". Langzaam aan is het aantal honden toegenomen, net zoals het aantal paarden. Het is zo moeilijk om afscheid nemen!
We zijn in 2000 begonnen met onze eerste drie labradors Pasja, Pardo en Megan. Dat fokken niet echt eenvoudig is, kwamen we snel achter, aangezien alleen Pasja geschikt bleek te zijn om verder mee te fokken. Uit haar lijn hebben we nog steeds onze gele labradors. Al snel kwamen er meer labradors. Uit Molly (Hillary vd Romi's Hoeve en uit de Coco Loco-lijn hebben we zowel bruine als zwarte labjes gefokt. in de galerij zijn er vele foto's te zien van de pups en honden van de afgelopen jaren.
Onze doelstelling is om gezonde labradors met een goede "will to please" te fokken. Voldoen aan de gezondheidsrichtlijnen van de NLV en de Labrador kring is voor ons vanzelfsprekend, het karakter is  voor ons het belangrijkste in de Labrador Retriever! We vinden het erg belangrijk dat onze puppies veel aandacht krijgen en in de eerste weken bij ons veel dieren en mensen zien.  

Mijn grote vriend Gimmick!

Onze andere hobby is het fokken van paarden. 

Op dit moment hebben we nog "maar" 10 Friezen.

Penta, onze eerste hond, was een Berner Sennen. Deze foto staat bij ons nog steeds in de kamer, want vergeten doen we haar niet!
We zijn er trots op dat vele van onze pups door de stichting Hulphond worden getraind tot hulphond. Ook zijn er nu al meerdere pups naar de stichting Saac gegaan, waar de pups door de autistische kinderen en hun ouders onder begeleiding van de stichting opgeleid worden tot een voor hun specifieke hulpvraag hulphond.

Ter gelegenheid van de opening van de locatie van de Stichting Hulphond is indertijd Koningin Beatrix uitgenodigd. Zij mocht daar een kleine Wundering Heights pup aaien die daar in opleiding ging.

Sinds september 2008 is onze kennelnaam erkend met het affix "Of Wundering Heights", ingeschreven onder no. 265998 bij de Raad van Beheer.
In 2009 heb ik het examen Kynologische Kennis I gehaald en in 2010 heb ik de zes mondelinge examens Kynologische Kennis II (met allemaal negens) afgerond. In 2011 heb ik de vervolgcursus Beweging & Exterieur gevolgd).
Onze werkwijze
Voordat onze puppies naar hun nieuwe baasjes gaan, willen wij weten of ze op een goede plek terecht komen. Daarom vragen wij u om ons te beschrijven waarom u een labrador zou willen hebben. Voor ons is het ook prettig om te weten of u naar een reu of teef op zoek bent en welke kleur. 
U ontvangt van ons een email ter bevestiging wanneer u aanmerking kunt komen voor een pupje. 

Toewijzen van een pup
Als er een nestje geboren is, nodigen wij u uit voor het eerste bezoek. Er vinden 2 pupbezoeken plaats. De eerste keer voor een kennismaking met ons en de pups (als de pups 4 weken oud zijn), de tweede keer om een voorkeur voor een pup aan te geven (als de pups 6 weken oud zijn). 
Als we allebei een goed gevoel aan de eerste kennismaking hebben overgehouden, krijgt u van ons een vrijblijvende optie op een pup. U kunt na de eerste kennismaking een nachtje slapen en thuis weloverwogen de beslissing te nemen of u definitief tot aanschaf over wilt gaan. Een hond mag geen impulsaankoop zijn vinden wij.  
De kopers mogen hun specifieke pup-voorkeur aangeven als de pups ca. 6 weken oud zijn, tijdens het tweede bezoek (dan zal door ieder gezin hun voorkeuren aangegeven worden). De keuze voor een fokhond of een hulphond heeft altijd prioriteit. 
Afhankelijk van het karakter van de pup en de vraag vanuit de families zullen wij een definitieve beslissing gaan nemen, waarbij natuurlijk voorop moet staan dat niemand een pup gaat krijgen die niet past. Toewijzing vindt uiteindelijk plaats door ons, op basis van ons advies, waarbij zeker rekening wordt gehouden met de voorkeur van de koper. 
Mochten er onverhoopt een pup overlijden na de aanmeldingsprocedure, dan beslissen wij welke mensen geen pup gaan krijgen. Deze mensen zullen doorgaan naar een nest van een andere hond of een nestje van dezelfde hond op een later tijdstip.
Mocht het gezin het niet eens zijn met de toewijzing van de pup, dan hebben zij het recht om de pup niet te nemen. Ook wij hebben het recht om geen pup toe te wijzen indien dat ons van toepassing lijkt. In deze beide gevallen dient het gezin zich weer opnieuw aan te melden.  

Wat kunt u van ons verwachten? 
We richten ons op de gezondheid, de authenticiteit en het temperament van onze labradors. Onze pups worden bij ons in huis opgevoed voor een goede socialisatie en behandeling vanaf de geboorte. Als het weer het toelaat mogen ze ook naar buiten.
Onze woning is aangepast zodat de moeders en hun pups bij ons thuis kunnen wonen in een liefdevolle, gezonde en schone omgeving. Wij voeren onze honden en pups Royal Canin, speciaal gericht op de ontwikkeling van de pas geboren pups en hun verdere ontwikkeling. Zeker voor een goede gezondheid en uitgroei van de pup tot een volwassen hond bevelen wij daarom ook aan om (zeker in het eerste jaar) een premium brok te geven.
De eerste 8 weken van de opvoeding van een puppy zijn heel erg belangrijk voor een gelukkig, zelfverzekerd en goed temperament. De eerste 3 weken is het belangrijk dat de pups een goede hechting hebben met de moeder en dat ze gaan wennen aan hun omgeving, waar wij als mensen natuurlijk een grote en belangrijke factor in hebben. Als de pups nog zo klein zijn, is ruiken en voelen hun belangrijkste zintuig. Dit betekent dat ze ook echt op geur en temperatuur gaan reageren. Ook voelen ze trillingen en weten ze al snel of er een bekende of onbekende bij hen komt!
De echte socialisatieperiode begint in de 4e levensweek, dus vanaf 3 weken, en duurt ongeveer tot de 12-16e week. In deze periode krijgt de pup bijna al z'n volwassen capaciteiten op gebied van zintuigen, motoriek en leervermogen. Het leren gaat in deze periode heel erg snel!
Vanaf de leeftijd van 3 weken bieden we verschillende prikkels aan, waarbij we geleidelijk geluiden, meer geuren en vooral ook nieuwe situaties introduceren. 
Als ze er klaar voor zijn, ontmoeten ze andere mensen. Vooral kinderen zijn daarbij heel erg belangrijk. Kinderen staan nog dichter bij de natuur dan volwassen en het is ook elke keer bijzonder om dat tijdens de pupbezoeken te zien!
Vanzelfsprekend doen wij ons uiterste best om de pupjes zo vroeg en goed mogelijk te socialiseren en beginnen wij met de eerste zindelijkheidstraining.
Als de pups naar buiten gaan, kunnen ze op een veilige afstand de andere honden, onze kippen en natuurlijk het verkeer observeren. Tegen de tijd dat ze naar hun nieuwe huis gaan, zijn de puppy’s er klaar voor om zelfverzekerd het grote nieuwe avontuur aan te gaan bij hun nieuwe gezin!

Wat verwachten wij van u?
We verwachten dat u goed nadenkt voordat u aan de aanschaf van een pup begint. Een pup aanschaffen is een verantwoording nemen, het is niet een pakje suiker dat je even in de winkel koopt. 
Vanaf de eerste dag is het zorgen en koesteren, heel erg blij worden van de aanblik van je lieve pup; langzaam maar zeker krijg je steeds meer terug, veel liefde, veel ontspanning; maar er is ook veel poetswerk; soms zijn er enkele onverwachte dagen die je thuis moet blijven omdat de hond ziek is; dat doe je met plezier voor je maatje. 
Als u zich dit realiseert en ook wilt, dan is de aanschaf van een pup een goede beslissing.

Belangrijk om te weten
Voordat onze honden worden ingezet als fokhond worden onze honden getest op verschillende ziektes. Er mag alleen met een hond gefokt worden als zij de juiste uitslagen hebben. We testen daarbij onder andere op de volgende ziektes:
- HD (heupdysplasie)
- ED (elleboogdysplasie)
ECVO (diverse aangeboren en erfelijke oogziektes, met een periodieke controle hierop)
- EIC (Exercise-induced collapse)
- PRA-PRCD (erfelijke oogziekte)
- DM (Degeneratieve Myelopathie: een progressieve neurologische aandoening van het ruggenmerg bij honden, die aanleiding geeft tot verminderde beweging op latere leeftijd en zelfs tot vraag om euthanasie)
- RD/OSD (ernstige aandoening waarbij de honden een verscheidenheid aan skeletafwijkingen vertonen, met inbegrip van verkorte ledematen (dwerggroei) en blindheid op jonge leeftijd)
- HNPK (Hereditary Nasal Parakeratosis: een erfelijke huidafwijking waarbij er pijnlijke kloven en korsten vormen op de neus van de hond)
Als de pups het nest verlaten zijn ze nagekeken door de dierenarts, ingeent en 2-wekelijks ontwormd. De pups gaan weg met een koopovereenkomst volgens de NLV (Nederlands Labrador Vereniging, waar wij ook lid van zijn), en een Europees paspoort, microchip met registratie bij Petbase, een Maand Gratis Verzekeren bij Figo en een puppypakket met een speeltje uit het nest. Vanzelfsprekend krijgen onze pups een stamboom van het NHSB.
Kennismakingsbezoeken zijn alleen mogelijk voor het nestje waar u voor in aanmerking komt. Daarnaast is het mogelijk om op onze jaarlijkse reunie te komen (op de zaterdag na het vaderdag-weekend, van 14-17 uur). Daarbuiten ontvangen wij geen bezoek alleen als daar een hele speciale reden voor is (denk aan een hulphond of een fokhond).
We begrijpen dat u graag vooraf vrije dagen wilt plannen, echter voor ons is het niet mogelijk om u een pup uit een nest te garanderen. Immers er kan altijd iets mis gaan. De meeste nestjes worden dagen eerder of later dan op de uitgerekende dag geboren en sommige nestjes zullen er niet komen. Moeder Natuur maakt onderdeel uit van het geheel, dus zekerheden zijn er nooit. 
Wij hebben zelf altijd de eerste keus met betrekking tot welke en hoeveel pups uit een nest zij voor haar eigen fok of voor andere fokkers wil aanhouden.

Fokhond of hulphond
Als u op zoek bent naar een fokhond of hulphond, dan kunt u ook het contactformulier op onze site invullen en zullen wij telefonisch contact met u opnemen en meer informatie over onze werkwijze en fokbeleid geven.

VOF Van Teeffelen, Leerbedrijf ID 100181850 
Code leerbedrijf: 04ARB100181850
KvK-vestigingsnummer 09103998 

Back to Top